Prima tura din 2018 – Varful Nebunul Mare din Muntii Grohotis.

0
varful nebunul mare

Am inceput anul 2018 cu o prima drumetie, la invitatia unui prieten cu care am fost de mai multe ori in drumetie. Cum nu mai urcasem in Muntii Grohotis pana acum, am acceptat invitatia imediat, mai ales ca nu urcasem pe munte in 2018 😀

Desi era ianuarie, vremea era una primavaratica, atat in Bucuresti cat si in zona statiunii Cheia, pana unde am facut cam 2 ore. Am lasat masinile pe marginea drumului,aproape de intrarea in Cheia, am traversat, am trecut bariera si am inceput sa urcam prin padure pe nemarcat.

Hiking Grohotis Mountains
Singurul din grup care mai fusese pe acest traseu era colegul care m-a invitat. Nici el nu isi mai aducea aminte cu exactitate traseul, dar nu era complicat. Trebuia sa urcam pe o culme pana la un prim varf golas, de unde se vedea Varful Nebunul Mare. Cred ca nici daca iti doreai sa te ratacesti, nu prea aveai cum.

Dupa ceva mai bine de o ora de urcat, am ajuns in punctul unde candva era granita cu Austro-Ungaria, marcat in prezent cu un morman de pietre.
Hiking Grohotis Mountains
La un moment dat am intalnit marcajul banda galbena, dar nu am fost pe faza ca sa identific de unde venea. La fel a si disparut marcajul, dintr-o data.

La primul varf golas am oprit pentru o mica pauza de masa si de hidratare dar si sa admiram privelistea. De aici aveam o perspectiva interesanta asupra Muntilor Baiului si vedeam si Nebunul Mare, pana unde mai aveam de mers cam o ora. Se vedeau si Bucegii insa asteptam sa ii vedem de pe Nebunul Mare.
Hiking Grohotis Mountains

Nu am zabovit mai mult de 10 minute si am pornit spre Nebunul Mare. Mai intai trebuia sa coboram putin, intr-o sa destul de adanca, apoi sa urcam Nebunul Mare. Cred ca am mai mers inca 40 de minute pana pe varf. In total sa fi fost 3 ore si ceva, de la masini si o diferenta de nivel de 700-800 de metri. Oricum, un traseu foarte usor, lejer dar fain.
Hiking Grohotis Mountains
Zapada nu am prea intalnit pana aici si nici pe Nebunul Mare nu era. Pana sa urcam la varfulet, am prins un cadru fain cu creasta Grohotisului si Ciucasul. Nu fac eu cine stie ce poze, dar tot sunt faine, cel putin pentru mine si pretentiile mele actuale.
Hiking Grohotis Mountains

Pe varf am stat foarte putin, cred ca maxim 10 minute, asta si pentru ca batea vantul cam tare.
Hiking Grohotis Mountains
Dar era foarte frumos, senin, soare, iar privelistea merita toti banii, cum s-ar spune :)) Bucegii, Baiului(Neamtului), Grohotisul, Ciucasul, Clabucetul Maneciului, Tarau, Muntii Buzaului, toti se vedea de aici, desi altitudinea Nebunului Mare este de doar 1472m.
Hiking Grohotis Mountains

Hiking Grohotis Mountains

La coborare am intalnit ceva zapada, fix sub Nebunul Mare, insa a fost si singura portiune din intreg traseul.
Hiking Grohotis Mountains
Prin padure, un ochid e apa inghetat, care arata foarte fain, putin atipic.
Hiking Grohotis Mountains

Am coborat pe zi, dupa 5-6 ore de mers si la sosea, am mai tras o ultima poza cu Ciucasul, printre paduri.
Hiking Grohotis Mountains


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.