La plimbare pe langa Lacurile Bolboci si Scropoasa
In periaoda in care am vizitat Cheile Zanoagei Mari si ale Zanoagei Mici, am ajuns, evident si la Lacul Scropoasa. La Cabana Bolboci eram cazati, asa ca aveam sa petrecem suficient timp pe langa Lacul Bolboci.
Cand nu am vizitat anumite obiective, am stat la cabana si pe langa lac. Unii faceau si baie in lac, fiind vara, insa noi ne-am abtinut, desi apa arata destul de imbietoare, iar canicula parca te tragea la scaldat. Cum nu sunt mare fan al imbaiatului in lacurile de pe la munte, am zis sa nu imi calc pe mandrie si m-am multumit cu privelistea de pe margine.
Astea sunt activitati mai lenese, si nu prea am ce sa va povestesc mare lucru. La Scropoasa daca ajungeti in activitati de relaxare, caci mare drumetie nu e, aveti ce vedea. Ca sa ajungeti acolo trebuie sa parcurgeti Cheile Zanoagei Mari.
Odata ajunsi la lac, puteti admira Cabana Scropoasa si puteti merge la Cascada Sapte Izvoare, cascada despre care se spune ca are cea mai pura apa din lume. Daca aveti timp puteti incerca sa ajungeti si in Cheile Orzei, insa trebuie sa faceti un mic ocol, pentru a ajunge la inceputul traseului, caci dinspre Scropoasa nu puteti intra direct in chei.
In cele trei zile petrecute la Bolboci, am fost si in Cheile Tatarului, pe unde treci ca sa ajungi la Cabana Padina. Aici am descoperit Tunelul Grota Ursului, in care am intrat putin, caci nu aveam la mine frontala si nici casca, asa ca nu m-am aventurat prea mult.
Pe Muntele Tataru, putin mai sus de Cheile Tataru, am urcat pana la Grota Ursului, o pestera inchisa cu gratii, pe care am admirat-o de afara. De aici as fi urcat pana in creasta insa aveam alte planuri asa ca am lasat asta pentru o data viitoare.
Va las niste poze cu Lacurile Bolboci si Scropoasa, dar si cu Cabana Bolboci, cabana la care va recomand sa mergeti in timpul saptamanii. Asa veti gasi si locuri libere, dar veti evita si aglomeratia din weekend.
Noi am avut si noroc de o camera in cabana mica, cu vedere catre lac. O frumusete sa te trezesti dimineata cu privelistea astsa.
De la cabana puteti aborda si trasee mai complexe, catre partea vestica a Muntilor Bucegi, spre Saua Strunga si Varful Batrana, spre Omu prin Valea Ialomitei, sau sa parcurgeti Canionul Horoabei.