Cu cortul in camping, la Cabana Voina, Muntii Iezer-Papusa


Nu mereu urc muntii, caci uneori se intampla sa nu am timp suficient la dispozitie sau sa am alte planuri. Mai fac si activitati de-astea lejere, cum ar fi sa pun cortul in locuri unde nu as sta la cort, in mod normal. Incerc diferite experiente.

De pilda, am fost odata la Melicesti, in Subcarpatii Prahovei, pe la 700m, si am pus cortul intr-o poiana, langa masina si langa casele oamenilor. A fost o experienta interesanta, si foarte rewarding.

De data asta am facut o excursie de doua zile, in care am vizitat Manastirea Dealu, locul unde se afla capul lui Mihai Viteazu dar si mormantul mai multor domnitori printre care Vlad Dracul. Apoi am trecut si pe la Manastirea Viforata, Cetatuia Negru Voda, pana am ajuns in orasul Campulung. Dupa ce am vizitat si aici orasul, am pornit spre Muntii Iezer-Papusa, sa dormim la cort, in camping.

Nu am fi avut timp sa facem si drumetie, caci toate obiectivele pe care le-am vizitat au umplut ziua.

Era vara si foarte cald, asa ca o noapte petrecuta la racoarea muntilor era binevenita, chiar daca mai la poale.

Odata ajunsi la Cabana Voina am inceput sa cautam capinguri care sa nu fie chiar full. Am gasit ceva care parea ok, desi plin de rulote, corturile erau peste rau. Am dat o fuga sa analizez locul, mi-a placut si am ramas acolo.

Mare lucru nu am mai facut, in-afara de o masa cinstita la Cabana Voina. Am lenevit si ne-am bucurat de priveliste, asa cum era ea. Muzica de la rulote nu se auzea, asa ca eram impacat cu decizia de a ramane aici.

La doua noaptea au sunat telefoanele. RO-Alertu’ ne anunta ca e un urs la Leresti. Am inchis notificarea si ne-am vazut de somn.

Dimineata, dupa un mic dejun la cort, am strans si am pornit spre casa. Pe drum, pana in baraj, ne-a iesit in cale o vulpita, slabuta si, aparent, tare prietenoasa. Am rezistat tentatiei sa o hranim, desi parea ca ar fi avut nevoie de ceva mancare.

Am continuat drumul si dupa un mic popas la baraj, unde am intalnit si o vulpe la sosea, ne-am dus spre casa.

N-am ajuns chiar acasa, caci ne-am oprit in Pitesti, sa vizitam, cica. Am fost surprinsi sa gasim multe locuri de vizitat in Pitesti. Mai fusesem in Pitesti in adolescenta, cu alte scopuri, si nu am ajuns in centru.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.