• Acasa
  • Bucegi
  • Ciucas
  • Fagaras
  • Parang
  • Piatra Craiului
  • Jurnale Drumetii

mergpemunte.ro

Home  /  Jurnale Drumetii  /  Prima noapte la cort, in cei mai vechi munti din Romania, Muntii Macin.

Prima noapte la cort, in cei mai vechi munti din Romania, Muntii Macin.

Tanasa Cristian decembrie 27, 2016 Jurnale Drumetii 2 Comments
Culmea Pricopanului din Muntii Macin, mai 2016.

In Muntii Macin am fost impreuna cu Ioan Stoenica si alti drumeti alaturi de care am strabatut Muntii Macin si am dormit doua nopti la cort.

Sacul de dormit Trimm Balance -25
Sacul de dormit Trimm Balance -25

Pentru drumetia din Macin am fost nevoit sa imi cumpar un sac de dormit pentru ca nu aveam. La recomandarea lui Ioan am ales un sac Trimm Balance cu toate ca stiam ca va fi cald in Macin in perioada aceasta. Chiar si asa nu am vrut sa cumpar un sac de vara ci am vrut un sac pe care sa il pot folosi si toamna sau chiar si iarna. Bineinteles ca am murit de cald in el dar mai bine decat de frig :))

Am plecat de vineri seara din Bucuresti iar pe inserat am ajuns in Braila unde am traversat Dunarea, cu bacul. Am continuat drumul prin orasul Macin, am trecut de cariera de piatra si am inaintat spre manastire, pana la locul de campare unde am montat corturile si am servit masa de seara.
Muntii Macin (2)

Desi este cunoscuta prezenta capuselor in aceasta zona, nu am avut nici o teama si am dormit linistit din aceasta privinta.

Linistea mea a fost totusi perturbata in mod grav de tragicul deces al lui Patrick Ekeng, fotbalist la Dinamo, care in seara de vineri, a murit pe teren la un meci cu Viitorul, meci la care m-as fi dus si eu daca nu eram plecat in drumetie šŸ™
Dimineata ne-am verificat de capuse si am pornit spre Culmea Pricopanului unde am ajuns cam in 30 de minute :)).

De sus, vedem locul unde am campat cat si biserica de langa.
Muntii Macin (3)

Culmea Pricopanului din Muntii Macin, mai 2016.
Culmea Pricopanului din Muntii Macin, mai 2016.

Muntii Macin (9)

Ne-am bucurat de relieful stancos arhaic, de insectele ce ne inconjurau la tot pasul, am intalnit o broscuta testoasa, am admirat Sfinxul din Muntii Macin si am ajuns pe Varfurile Sulucul Mare si Caramalau.
Ai fi spus ca in niste munti atat de mici, nu poti gasi zone stancoase ca intr-un munte asa cum ni-l imaginam cu totii, dar iata ca exista. Toata culmea asta este stancoasa si are tot felul de formatiuni de piatra, incat daca ai sta sa le privesti pentru mult timp, ai incepe sa vezi tot felul de forme.

Muntii Macin (20)

Cei mai vechi munti
Pietre de Macin
Relief in Muntii Macin

Muntii Macin (14)

Sfinxul din Muntii Macin. Voi il vedeti?
Sfinxul din Muntii Macin. Voi il vedeti?

Daca in prima jumatate a zilei am avut parte de soare si caldura, spre pranz s-a innorat. Am facut zeci de poze in toate directiile dar si poze de grup.

Grupul pe Pricopan

Culmea Pricopanului

La coborare vremea s-a stricat, insa am fugit la fix de furtuna si pana sa ajungem la masini, ploaia inca nu incepuse. De la masini am pornit spre un local unde am mancat ceva cald apoi spre Lacul Iacob Deal, un lac antropic creat intr-o fosta cariera de piatra. A tot plouat, dar cat am fost noi la restaurant. Cum am plecat spre lac, cum s-a oprit.

Furtuna care ne-a ocolit sau de care am fugit noi :))
Furtuna care ne-a ocolit sau de care am fugit noi :))

Toata regiunea parea sub cod galben de ploi insa pe noi ne-a evitat, ori am stiut noi sa fugim de furtuna :)) Chiar si asa, la Lacul Iacob Deal, batea vantul ca pe crestele Carpatilor :))

lacul-iacob-deal
Ne-am indreptat apoi spre localitatea Greci, unde am campat pentru a doua noapte, nu inainte de a face o vizita pe la centrul de informare, care era bineinteles inchis. Din greseala, cineva a pornit alarma si am plecat de la centru :)) iar alarma sa fi cantat minute bune pentru ca o auzeam de la locul de campare (sau cel putin asa aveam impresia). Prin Greci, Ioan a fost recunoscut de un grup de drumeti, lucru care se intampla destul de des atunci cand sunt cu el pe munte.

Noaptea a fost si mai linistita ca precedenta, am stat pe langa corturi, s-a discutat, s-a catat si totul fara foc! S-a dormit bine iar dimineata dupa ce am mancat si am strans tot, am plecat spre cel mai inalt varf din acesti Munti, Varful Tutuiatul cu o inaltime de doar 447 de metri. Nu imi amintesc cu exactitate cate ore am mers din camping pana pe varf insa nu cred ca au fost mai mult de 2-3 ore. Efort nu a fost aproape deloc intrucat pantele erau rare si lejere insa drumul a fost destul de lung si plictisitor pe alocuri (cel putin asa simteam in acele momente).

Jungla "deasa" din Muntii Macin.
Jungla “deasa” din Muntii Macin.

Am fost impresionat insa de jungla dezvoltata in acesti munti. O jungla propriu zisa cu liane ca in filmele cu Tarzan. Nu va imaginati o jungla foarte deasa si periculoasa asa ca in Predator :)) insa daca nu erai atent si mai ales daca te abateai de la poteca, puteai sa te ratacesti sau sa inaintezi foarte greu.

vf-tutuiatu-muntii-macin-2016

Inainte de Varful Tutuiatu am mai ajuns pe un varf al carui nume nu mi-l amintesc, (poate isi aminteste Ioan) si unde am intalnit un sarpe cam de un metru. Nu as putea sa spun ce fel de sarpe era intrucat nu sunt in tema cu subiectul dar intalnirea a fost interesanta, a durat 5 secunde iar cand mi-a simtit prezenta (cam la 2 metri de el) s-a facut nevazut printre pietroaie.

De sus, localitatea Greci se vede frumos, asezata la poalele muntelui.
Muntii Macin (33)

Am ajuns si pe cel mai mare varf, unde mai erau cativa zeci de drumeti si am zabovit cam 20 de minute la poze si la admirat privelisti.

Coborarea a fost foarte usoara si foarte scurta iar pe drum am oprit sa alimentam cu apa de la izvorul italienilor si ne-am intalnit cu niste caprite si tapi.

Varful Tutuiatu, vazut la coborare spre localitatea Greci.
Varful Tutuiatu, vazut la coborare spre localitatea Greci.

La intoarcere spre Bucuresti am ales o alta ruta care nu a mai necesitat traversarea Dunarii cu bacul si am trecut prin Cernavoda nu inainte de a opri la cetatea Capidava, cetate de care nu auzisem pana atunci, spre rusinea mea šŸ˜€

O parte din zidurile Cetatii Capidava.
O parte din zidurile Cetatii Capidava.

Am aflat ulterior povestea Cetatii Capidava si ca la acel momentĀ eraĀ intr-un proces de renovare si ca urma sa se tina aici un festival de muzica. De aici am plecat spre Cernavoda si am intrat pe A2 unde am trait un sentiment ca si cum as fi venit de la mare nu de la munte :)) Pentru o prima experienta cu cortul, pot spune ca a fost foarte bine, fara evenimente neplacute care sa ma faca sa nu mai vreau dormit la cort. Mi-a fost cam cald in sacul de dormit insa mai bine cald decat frig. Ce stiu sigur este ca mai vreau sa merg cu cortul si abia astept urmatoarele astfel de ocazii.

In jurnalele viitoare va povestesc cum a fost pe Tampa dar si pe Jepii Mici si cum nu am ajuns la Varful Omu din cauza zapezii, in luna iunie

 


Etichete: cu cortul in muntii macin, drumetie in muntii macin, drumetie pe culmea pricopanului, muntii macin, pe varful tutuiatu, varful sulucul mare
Previous Article
Next Article

About Author

Tanasa Cristian

Related Posts

  • lacul gura raului

    Sanius la Gura Raului in prima zi din 2020.

    ianuarie 14, 2021
  • Masivul Ceahlau (Partea a doua) – Varful Toaca si celebra scara.

    ianuarie 10, 2021
  • Valea Lamba, Postavaru, Noiembrie 2020

    ianuarie 9, 2021

2 Comments

  1. Geta Reply
    aprilie 17, 2017 at 9:28 pm

    La intoarcere mai era de vizitat colectia de pictura de la Topalu si de ce nu si cramele darius, o experienta placuta dupa descoperirea Macinului!

    • Cristian Reply
      aprilie 20, 2017 at 1:47 pm

      Cu siguranta ca am ratat mai multe obiective, dar venisem pentru munte mai mult. Dormit la cort, plimbat prin mini jungla, cucerit varfulete :)) Ti-a fost frica de capuse? :))

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte jurnale

  • Pe Varful Cozia prin ploaie continua, dupa 30 de ore nedormite si un cap in bustean. iulie 9, 2017
  • Pe Varful Leaota la cort
    Super drumetie cu dormit la cort pe Varful Leaota. ianuarie 19, 2017
  • Varful Piatra Mica
    Varful Piatra Mica in octombrie martie 20, 2019
  • varful ciucas drumetie
    Varful Ciucas in mai, din Pasul Bratocea. iunie 3, 2018
  • magarusi in drum spre varful piatra mare
    Pe Varful Piatra Mare intr-o zi de vara. Timisul de Sus-Varful Piatra Mare-Cabana Susai. septembrie 20, 2017
  • lacul gura raului
    Sanius la Gura Raului in prima zi din 2020. ianuarie 14, 2021

Sustine-ma cu un like

[instagram-feed num=12 cols=3]

Urmareste-ma pe Youtube

Jurnale recente

  • Sanius la Gura Raului in prima zi din 2020.
  • Masivul Ceahlau (Partea a doua) – Varful Toaca si celebra scara.
  • Valea Lamba, Postavaru, Noiembrie 2020
  • Vama Buzaului – Rezervatia de zimbri si Cascada Urlatoarele
  • Babele de la Ulmet, Subcarpatii Buzaului.

Prin zapada Ciucasului, 3 decembrie 2016. #ciucas #ciucasmountains #iarna

O fotografie postată de Cristian (@mergpemunte) pe 5 Dec 2016 la 16:24 PST

Comentarii recente

  • Tanasa Cristian la Super drumetie cu dormit la cort pe Varful Leaota.
  • Johnny la Super drumetie cu dormit la cort pe Varful Leaota.
  • Pe Jepii Mici spre Varful Omu, unde nu am mai ajuns. - mergpemunte.ro la Super drumetie cu dormit la cort pe Varful Leaota.
  • De la Balea pe Varful Moldoveanu. Am urcat singur pe Acoperisul Romaniei. - mergpemunte.ro la Pe Varful Cozia prin ploaie continua, dupa 30 de ore nedormite si un cap in bustean.
  • Drumetie pe Varful Moldoveanu. Am urcat singur pe Acoperisul Romaniei. - mergpemunte.ro la Pe Varful Cozia prin ploaie continua, dupa 30 de ore nedormite si un cap in bustean.

Random Posts

  • prima drumetie la cascada urlatoarea jurnal de calatorie
    Primul contact cu drumetiile montane si cum am realizat ca nu sunt echipat corect! noiembrie 15, 2016
  • drumetie in Muntii Lotrului
    Drumetii in Muntii Lotrului si Latoritei cu prea putina zapada pentru luna ianuarie. august 11, 2017
  • Prima oara pe Creasta Parangului si greseala care era sa ma coste! decembrie 5, 2016

Random Posts

  • iarna in baiului
    Iarna in Baiului.
  • Valea Lamba, Postavaru, Noiembrie 2020
  • Piatra Dragoslavelor
    Mic circuit in Leaota – Piatra Dragoslavelor si Varful Vartoapele