Vama Buzaului – Rezervatia de zimbri si Cascada Urlatoarele


Sezonul de ski 2018-2019 a fost unul plin de iesiri pe partie, si, de cateva ori, am legat sporturile de iarna cu vizitarea unor obiective in drumul nostru spre casa.

Dupa ziua de partie, a doua zi am deviat putin traseul dinspre Brasov spre Bucuresti, si am vizitat cele doua cetati taranesti din zona Brasovului, Harman si Prejmer.

Ca sa evitam aglomeratia de pe Valea Prahovei, am zis sa alegem DN1A, pe la Cheia, si bine am facut. Ajunsi in zona localitatii Vama Buzaului, un indicator cu Rezervatia de Zimbri ne facem cu ochiul. Ne ducem dupa el si ajungem la rezervatie.

Platim biletul (parca 6 lei) si ne ducem pe langa gard sa vedem zimbrii si cerbii care stateau tolaniti si nu aveau chef de vizitatori.

Un aspect pozivit, ca sa zic asa, este ca spatiul pentru aceste animale este destul de mare si animalele par tratate bine. Probabil sunt mai multe exemplare in aceasta rezervatie, dar noi nu am avut noroc, sa vedem ceva mai multa activitate.

Daca am fi avut mai mult timp la dispozitie si parte de o vreme mai prietenoasa, cu siguranta am fi stat mai mult timp aici. Pornim la drum, insa, suntem iarasi distrasi de un alt indicator, catre Cascada Urlatoarele.

Curiosi fiind, si gandindu-ne ca suntem la cativa km, am mai facut un mic ocol si dupa vreo 5 minute am ajuns la Cascada Urlatoarele. Drumul este accesibil cu orice tip de masina, insa pe ultima parte, este neasfaltat.

Cascada este frumoasa, insa in momentul cand am vizitat-o noi, avea un debit foarte scazut, fata de cum putea sa fie. Nu am prins nici cea mai buna vreme posibila pentru poze.

M-am bucurat sa mai vad locuri noi, plus ca acum am motive sa mai revin candva prin zona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.