Super drumetie cu dormit la cort pe Varful Leaota.

Pe Varful Leaota la cort

De Varful Leaota tot auzisem si il si vazusem din Bucegi, atunci cand am fost pe Varful Bucsa si la Saua Strunga insa nu imi imaginam ca o sa ajung chiar atat de repede si pe acest varf.. Nu mi-am creat o pasiune pentru cucerirea varfurilor insa aceasta drumetie nu puteam sa o ratez.

Alaturi de Ioan si alti drumeti cu care am mai impartit potecile, am pornit din Moroeni spre Cabana Bratei (Cantonul Bratei) unde am ajuns dupa vreo ora si 20 de km de mers pe drum forestier. Aici am lasat masinile, ne-am echipat si am pornit pe traseu, cruce rosie. Ar fi trebuit sa traversam un pod care insa nu mai era acolo asa ca traversarea raului Bratei am facut-o in picioarele goale. Apa bocna nu a apucat sa ne afecteze prea tare intrucat traversarea nu a durat mai mult de 1 minut. Ah, ce inceput de traseu fain!

Urcarea a inceput brusc iar panta sustinuta s-a mai domolit dupa vreo ora. In timpul asta Ioan mai tragea cateva cadre pentru un episod al emisiunii Pe Poteci Spre Inima Ta, episod filmat live chiar in aceasta drumetie. Eu nu apar prea des in cadre intrucat am un stil mai aparte de a merge la vreo 10-20 de metri in fata grupului si asta din cauza faptului ca nu prea imi place sa merg in ritm foarte lent.

Iesiti din padure am ajuns in culmi, unde am facut multe popasuri pentru a poza rododendronul, minunea roz a muntelui.
Leaota Mountains
Ne-am oprit la intalnirea cu turma de oi si turma de caini :)) unde ne-am grupat pentru a fii siguri ca nu suntem atacati. Nu am fost, poate si pentru ca un drumet din grupul nostru a folosit un device de intimidare a cainilor.

Ascensiunea pe culmile golase a durat cam 3 ore, timp in care simteam ca nu mai ajungem la varf. Urcusul abrupt ne solicita destul de tare insa incepem sa vedem Varful Leaota si prindem forte noi.

Leaota Mountains

Panorama de pe Varful Leaota.
Panorama de pe Varful Leaota.

Ajunsi pe varf, am facut cateva zeci de poze dar si poze de grup, dupa care am plecat cu Ioan (sau m-am dus dupa Ioan, mai bine zis) in cautarea unui loc de campare. Ioan si-ar fi dorit sa ramanem cat mai aproape de varf in caz ca se spargea ceata.

Cu corturile pe Varful Leaota., iunie 2016.
Cu corturile pe Varful Leaota., iunie 2016.

A ales cele mai bune locuri de pus corturile, la 10 metri sub varf, in conditiile in care nu prea exista un loc perfect drept, unde sa incapa vreo 5 corturi. Ulterior, ceata s-a ridicat si privelistile catre Bucegi si Piatra Craiului au fost memorabile.

Dupa ce am montat corturile, am mancat putin si apoi m-am bagat in cort, la caldura sacului de dormit. Dupa o zi plina de efort, vantul asta m-a infrigurat putin. Am mai iesit din cort, ca sa fac poze la apus si sa mai schimb o vorba cu colegii de drumetie.
Oricum, In seara asta am adormit repede, undeva pe la 8-9 seara. Bine am facut, caci a doua zi am fost fresh 😀

Leaota Mountains

Leaota Mountains

Coborare pe nemarcat

Noapte pe Varful Leaota a fost minunata si am tras unul dintre cele mai bune somnuri din 2016. A doua zi dimineata, vremea era mohorata pe varf iar vizibilitatea reduse. Noroc cu Ioan care se uitase din timp, cand nu era ceata, dupa culmea potrivita pe care sa coboram a doua zi. Am pornit la drum pe ceata si o ploaie marunta iar cum necum, am nimerit culmea potrivita. Dupa mai bine de o ora de coborare am oprit intr-o poiana cu privelisti pentru o gustare, momente in care a iesit si soarele. Toata coborarea a fost pe nemarcat insa din poienita am inceput sa coboram si mai off-road.

Am ajuns la ultima portiune de coborat, una foarte abrupta care nu a fost gustata de toti membrii grupului, insa care mie mi-a placut. Dupa mai bine de jumatate de ora de coborat off-road am ajuns deasupra raului Bratei pe care trebuia sa il traversam desculti, inca o data.


3 thoughts on “Super drumetie cu dormit la cort pe Varful Leaota.

  1. ”Alaturi de Ioan si alti drumeti cu care am mai impartit potecile, am pornit din Moroeni spre Cabana Bratei (Cantonul Bratei) unde am ajuns dupa vreo ora si 20 de km de mers pe drum forestier” Ati mers cu masina, nu ? 20km/h ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.