Eclipsat de Cetatea Taraneasca aflata la doi pasi, Muzeul Taranului Harman, sare in ochi doar daca iti place sa casti ochi dupa casute vechi, cochete.

Muzeul Vatra Harmanului sau Muzeul Etnografic din Hărman sunt alte denumiri cu care mai poate fi gasit muzeul pe internet.

Asa am gasit si noi acest muzeu, pe langa care am trecut fara sa il observam, initial, venin direct cu gandul sa vizitam cetatea.

Dupa ce am vizitat Cetatea Taraneasca Harman, cand sa plecam, observam atat casa cat si panoul pe care scrie ca in acea casa este muzeu. Ulterior am aflat ca este vorba de cladirea caminului cultural.

Am avut parte de o primire calduroasa, fiind de altfel singurii vizitatori, pe o vreme ploioasa.

Domnul care administreaza muzeul, ne-a plimbat prin fiecare camaruta si ne-a povestit despre aceasta pasiune pe care o are, despre obiectele pe care le-a colectionat si ce inseamna asta nu doar pentru comunitate, cat si pentru noi toti.

In acest muzeu, diferit de frumos, domnul profesor Adrian Micu a strans colectii impresionante de obiecte romanesti, precum obiecte de port popular autentic, ulcioare, ceramica veche, tablouri, icoane, precum si alte obiecte din gospodariile vremurilor.

Am ajuns in perioada cand se incondeiaza ouale si astfel am avut norocul sa vedem cum se face asta, chiar intr-un muzeu etnografic.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.