Cascada Valea Spumoasa


De cate ori am fost in Busteni niciodata nu am ajuns la Cascada Valea Spumoasa. M-am uitat intr-o zi pe harta si am realizat ca exista aceasta cascada, la doar 30 de minute de oras.

Cascada Valea Spumoasa este unul din multele locuri de vizitat in Busteni, desi mult mai cautata este Cascada Urlatoarea, unde oricand gasesti zeci de turisti.

Punctul de plecare catre Valea Spumoasa este de la intersectia traseelor care duc la Urlatoarea si Jepii Mici, doar ca nu este marcat. Si este si un motiv pentru care nu este marcat. Pe aceasta vale se capteaza apa care alimenteaza Orasul Busteni, fiind o zona de importanta maxima. Aproape ca nici nu imi vine sa scriu despre cascada asta, insa oricum e plin internetul de poze de aici, asa ca nu as proteja mare lucru daca nu as scrie.

Daca ajungeti aici, va rog tare mult sa nu aruncati nimic pe jos, sa nu va faceti nevoile in zona asta. Daca va apuca, rezistati si voi pana coborati, ca nu e mare traseu de drumetie.

Ca sa ajungeti la Cascada Valea Spumoasa urmariti drumul forestier din dreapta intersectiei. Daca nu are marcaj, e drumul care trebuie. La un moment dat veti vedea Refugiul Salvamont, o cabanuta mica din lemn. Asta e semnul ca sunteti la 1 minut de cascada.

Mergeti la baza ei, nu va multumiti cu privitul de la distanta, caci odata ajunsi acolo, veti mai vedea alte firicele ale cascadei, mai sus. Aveti grija la escaladat, caci piatra uda+muschi=alunecare.

In rest, ce sa va mai zic, bucurati-va de natura si lasati-o curata. Asta e valabil oriunde, nu doar la cascada asta.

Era sa uit. La intoarcere era sa calc pe o salamandra, din greseala! Nu-mi sariti in cap :)) Pur si simplu era in poteca si era sa nu o vad. Nu mai vazusem salamandra din tura in Cozia! Doua poze gasiti dupa galeria cu cascada.

Cascada Valea Spumoasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.