Prima oara pe Transbucegi, a doua oara la Varful Omu.

1
vedere spre caraiman si costila de la piatra arsa

La Varful Omu am mai fost in iunie dar imi place sa revad locuri care m-au impresionat, pentru ca intotdeauna le vezi altfel, dintr-o alta perspectiva. Acum aveam bonus Transbucegiul, pe care nu il vazusem nici unul dintre noi.  Mai fusesem recent pe platoul Bucegi cand am urcat prin Valea Jepilor si prin Valea Cerbului.

Pentru drumetie asta am ales cel mai usor traseu catre Vf Omu, pornind de la Piatra Arsa. Dar inainte de asta, pentru sambata gandisem o mica drumetie de antrenament si am mers la Saua Strunga, loc unde fusesem in primavara cu Ioan, jurnal care poate fi citit aici.

in saua strunga
Sambata am urcat in Saua Strungii, de la Padina.

Am parcurs soseaua asfaltata Transbucegi, si cu ajutorul catorva muncitori la drum, care ne-au indicat drumul corect la o bifurcatie. Fiind prima oara aici, la acea vreme, nu stiam zona prea bine. Ne-am intors si dupa cateva minute am ajuns la alta rascruce undeva la o altitudine de aproape 2000 de metri, la Cabana Dichiu. Aici ne-au ajutat indicatoarele si in 10-15 minute am ajuns la Cabana Padina. Din Sinaia pana la Padina sa fi facut undeva pe la o ora.

La Padina am parcat si ne-am pregatit de o mini-drumetie. Spun asta pentru ca traseul de la Padina pana in Saua Strunga, se face tur-retur in 2 ore si jumatate.

in saua strungii
Impreuna in Saua Strunga.

Cunosteam foarte bine traseul [mare traseu :))] aveam parte si de o vreme foarte buna astfel ca totul a decurs conform planului si intr-o ora si jumatate eram sus. Am facut poze si i-am aratat prietenei mele Muntii care se vedeau din Sa, dupa care am plecat in explorarea stancilor.

Coborarea a durat o ora asa cum preconizasem iar antrenamentul fusese complet, deci nu a fost o drumetie lunga, ci mai mult de relaxare, asta desi panta e destul de mare pana sus.

Duminica spre Varful Omu de la Piatra Arsa.

Duminica dimineata am pornit pe acelasi Transbucegi doar ca la Cabana Dichiu am mers inainte spre Piatra Arsa de unde am luat rucsacii in spate si am inceput mica noastra drumetie spre Omu.

printre jnepenii de la piatra arsa
La intoarcere, aproape de Hotel Piatra Arsa, o turma de oi ne-a blocat drumul :))

Pana la Babele am ajuns intr-o ora si un sfert iar de aici ma gandeam ca vom face maxim 2 ore pana pe Varful Omu, pe traseul de vara.

In apropiere de Cabana Babele. Nori deasupra Vaii Jepilor.
In apropiere de Cabana Babele. Nori deasupra Vaii Jepilor.

Estimarile au fost foarte bune, chiar am ajuns mai devreme decat credeam, desi ultima panta, incepand din Saua Cerbului, ne-a cam obosit. Ajunsi la Cabana Omu, am facut cateva poze si cautam un loc mai ferit de vant, sa mancam ceva.

Nu am avut mare noroc, asa ca am mancat pe fuga si am plecat repede de pe varf, pentru ca vantul nu era prea placut.

Intoarcerea am facut-o pe acelasi traseu, iar pana la Babele am facut cam o ora si jumatate. De aici oboseala incepuse sa isi spuna cuvantul dar am mai fost distrasi de o turma de oi, intalnita pe poteca inconjurata de jnepenis, aproape de Hotel Piatra Arsa.

valea cerbului de pe platou
Valea Cerbului si Coltii Morarului in stanga.

Am prins cateva cadre frumoase still wallpaper :)) si ne-am intors la masina de unde am coborat direct in Sinaia.

Varful si releul Costila, vazut de pe Varful Omu.
Varful si releul Costila, vazut de pe Varful Omu.

Poti ajunge pe Varful Omu pe atatea trasee, incat nu ai cum sa te plictisesti de el. Printre cele mai frumoase trasee as include cel prin Valea Gaura, pe la Tiganesti, Valea Bucsoiului, Valea Cerbului si prin Hornul Mare de pe Valea Malaiesti.


1 thought on “Prima oara pe Transbucegi, a doua oara la Varful Omu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.