Primavara, pe nemarcate prin Muntii Neamtului. Am urcat pe Varfurile Neamtu si Rusu.

0
Urcand pe Varful Neamtu cu privelisti asupra Varfului Rusu si a crestei

De 1 aprilie am plecat in drumetie pe Valea Doftanei spre Muntii Neamtului. Nu e o gluma, asa s-a nimerit. Mai fusesem pe Valea Doftanei insa doar in zona barajului Paltinu, unde dormisem candva in masina :))
Acum urma sa mergem mult mai adanc pe vale si apoi pe cele mai intalte varfuri din Muntii Neamtului, accesibili si din alte statiuni precum Azuga.

Pe Valea Doftanei s-a circulat bine pana la terminarea asfaltului, de unde forestierul a fost si el practicabil. Nu am oprit la pensiune sambata dimineata ci am mers direct la inceputul traseului, unde am lasat masinile si am pornit la drum.
la poalele muntilor neamtului

Aproximativ 1-2 km am mers pe acelasi drum forestier dupa care am inceput sa urcam pe o culme impadurita, nu foarte abrupta. In padure gasim tot felul de floricele dar cum nu ma pricep la flora, nu recunosc speciile. Totusi, ghioceii nu ai cum sa nu ii recunosti :))))

IMG_20170401_122030
Intr-o ora si jumatate, eram iesiti din padure si leneveam la soare cu privelisti asupra crestei Muntilor Neamtului, cu Varfurile Rusu si Neamtu la vedere.
IMG_20170401_113602

Dupa mai mult de jumatate de ora de plaja, ne facem curaj si pornim din nou la drum. Mai aveam aproximativ 300-400 de metri diferenta de nivel pana pe Varful Neamtului.
Mai avem putin pana pe Varful Neamtu

IMG_20170401_125506
Vremea este superba si avem parte de o zi insorita si fara pic de vant. Asta ne da putere si ne face sa urcam mai repede in creasta. Pana pe varf, fac poze la ghiocei si branduse dar si la privelistea de jur imprejur.

DSC_3898

IMG_20170403_164113_809

Pe sub creasta mai erau portiuni cu zapada pe ici colo iar cumva, drumul nostru trecea fix prin zona cu zapada. Nu m-a deranjat asta mai ales ca mai aveam cativa pasi pana la privelisti.
DSC_3775

Puteam ocoli portiunea cu zapada, dar nu avea sens pentru ca zapada era inofensiva si aveam parazapezi iar pe langa zapada, era putin mai abrupt. De pe creasta muntilor Neamtului urma sa vedeam Bucegii, Postavaru, Piatra Mare chiar si Piatra Craiului.

IMG_20170401_140841

Masivele Postavaru si Piatra Mare vazute de pe creasta Muntilor Neamtului.
Masivele Postavaru si Piatra Mare vazute de pe creasta Muntilor Neamtului.

Ajuns pe varf, am facut poze in toate directiile si m-am intins apoi pe iarba, in asteptarea celorlalti. Prietenul nostru S, a ajuns primul, am urmat eu iar la putin timp si restul grupului.

Am ajuns pe Varful Neamtului
Am ajuns pe Varful Neamtului.

De pe varf, intr-o zi insorita, vizibilitatea este foarte mare. Admiram Bucegii, Postavaru, Piatra Mare si chiar Piatra Craiului in departare.
DSC_3734

Am stat si aici cam 20 de minute dupa care am pornit pe creasta spre Varful Rusu. Ocolim un varf in drum spre Varful Rusu si ne bucuram ca nu mai urcam ci doar avem de coborat.

IMG_20170401_151722
In spate se vede Varful Neamtu de pe care am plecat spre Varful Rusu.
Iar aici se vad Muntii Ciucas in departare
Prin Muntii Neamtului

Cred ca am mai mers aproximativ 30-40 de minute pe creasta pana pe Varful Rusu, de unde am admirat Valea Azugii, care se vedea sub noi, mult mai bine decat de la Varful Neamtu.
De pe varf, am inceput coborarea pe un picior care cobora mai abrupt insa ne-am mai oprit pentru cateva poze, mai ales ca am gasit cateva branduse printre care si o brandusa alba, mai rara.
IMG_20170401_122339

IMG_20170401_170358

Am coborat repede cateva sute de metri in nici jumatate de ora iar apoi intrand in padurea rara si uscata, am mai mers aproximativ 2 ore pana la drum. Noaptea urma sa o petrecem la o pensiune din zona iar pentru a doua zi era planuita o drumetie mai usoara pe Varful Sloeru Marcusanu, dar despre partea a doua, voi povesti intr-un jurnal viitor.

Nota: Ca in multe din jurnalele scrise pana acum, majoritatea pozelor in care apar eu, sunt facute de Ioan Stoenica. Pe unele din acestea se vede watermarkul insa pe altele nu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.